Cosme-Holic

Tervetuloa seuraamaan himpun yli kolmekymmpisen, kosmetiikan parissa työskentelevän naisen kauneudenhoito-huumaa. Kirjoittelen blogissani enimmäkseen tuotekokeiluistani, onnistuneista ja varmasti myös niistä epäonnistuneista, mutta toki mukaan mahtuu muitakin itseäni kiinnostavia aiheita, siispä blogi on kokonaisuudessaan naisellinen sekamelska...niinkuin blogin takana oleva nainenkin!



perjantai 4. tammikuuta 2013

Karvojen vihausta ja -vahausta

Karvoja, karvoja, karvoja.
Yäk, miten inhottavia ne ovatkaan. Naisillä niitä ei tarvitsisi kasvaa kuin tukan muodossa, ripset ja kulmakarvat, muita ei tarvitsisi olla ollenkaan! Uskon että aika moni on samaa mieltää kanssani.
Olen aina ennen sheivaillut sääret, bikinirajat ja kainalot, mutta nyt noin puolen vuoden verran olen käyttänyt Veet-vahaliuskoja bikirajaan ja sääriin. Ihan siksi, että vahauksen jälkeen iho tuntuu tosi sileeltä ja karvat tosiaan pysyvät poissa kauemmin. Ongelmana on vaan se, etten minä ainakaan voi tehdä vahausta yksin, koska ei helkutti sitä vahaliuskaa voi itse vetäistä ihosta irti, ei sitten millään. Toisaalta se on myös aika hauskaa kumppanin kanssa, ainakin täällä rätkätetään ihan vatsat kippurassa :D
Yksi miinus vahaliuskojen käytössä on se, että karvojen täytyy aina antaa kasvaa vähän pidemmäksi, jotta ne tarttuvat kunnolla liuskaan. Näin talvisin se on ihan ookoo, mutta kesäisin on vähän inhottavampi kasvatella niitä karvoja sellaiseen "vahausmittaan" :D Ja toisena miinuksena tulee se, että itse ainakin tarvitsen niitä jälkihoitopyyhkeitä enemmän kuin mitä paketissa tulee mukana.
Mutta nyt vihdoin olen keksinyt, että vauvaöljyllä tai vartaloöljyllä saa loput vahajäämät ihosta pois.







Vahaus poistaa ihokarvat juuresta asti ja kun karvat kasvavat takaisin, niitä on usein vähemmän ja ne ovat pehmeämpiä. Ja sehän sopii mainiosti! Itse käytän tuota keskimmäistä Veeti.iä, joka on tarkoitettu kuivalle iholle ja sen olen valinnut ihan summamutikassa, tai ehkä siksi koska se sisältää mm.Aloe Veraa. Sana Aloe Vera nimittäin saa minut ostamaan melkein mitä tahansa tai ainakin helpottaa ostopäätöstä...
Vahaliuskojen käyttöohje:
1) Hiero vahaliuskaa käsiesi välissä noin viisi sekuntia, jotta vaha lämpenee.
Vinkki: Vahaa hyvissä ajoin ennen tärkeitä tilaisuuksia, jotta punehtuminen ehtii hävitä.
2) Irrota vahaliuskat varovasti toisistaan. Liuskoja voi käyttää uudelleen, kunnes ne menettävät tehonsa.
3) Aseta yksi vahaliuska iholle ja silitä useita kertoja karvojen kasvusuuntaan (polvesta kohti nilkkaa). Välittömästi tämän jälkeen...
4) Repäise liuska irti nopealla, karvojen kasvusuunnan vastaisella liikkeellä (nilkasta kohti polvea). Mitä nopeammin, sen parempi! Pidä iho kireänä epämukavan tunteen välttämiseksi.
Vinkki: Älä koskaan repäise liuskaa ylöspäin, sillä se saa karvat katkeamaan ja voi olla todella kivuliasta.
Tämän operaation jälkeen hölvään vahauksesta "punehtuneille" alueille kylmäpuristettua  Luomu Aloe Vera-kirkasgeeliä. Se on luottotuotteeni myös kesällä auringonpolttamiin kohtiin sekä ötököiden pistoihin. Rauhoittaa ja parantaa ihon nopeasti.


 
Näin meikäläisen karvat saa kyytiä!
Onko kenelläkään kokemusta kauneushoitoloissa tehdyistä vahauksista? Itsehän en ole vielä uskaltautunut vieraan ihmisen karvanpoisto-käsittelyyn... :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti