Cosme-Holic

Tervetuloa seuraamaan himpun yli kolmekymmpisen, kosmetiikan parissa työskentelevän naisen kauneudenhoito-huumaa. Kirjoittelen blogissani enimmäkseen tuotekokeiluistani, onnistuneista ja varmasti myös niistä epäonnistuneista, mutta toki mukaan mahtuu muitakin itseäni kiinnostavia aiheita, siispä blogi on kokonaisuudessaan naisellinen sekamelska...niinkuin blogin takana oleva nainenkin!



maanantai 10. joulukuuta 2012

Pöpöt kosmetiikassa



"tää ripsiväri on ollu mulla jo vuoden, ihan hyvin se pelittää ku laittaa sinne pari pisaraa vettä ja veivaa harjaa putkilon sisällä eestaas"

"haluan nyt sellaisen ripsivärin joka ei ole kuiva, ettei tarvi syljellä notkistaa"

"pitäisi saada uusi huulipuna mutta ei teillä varmaan ole enää tätä sävyä, kun tämä on ostettu yhdeksän vuotta sitten, ja uuden pitää olla sellainen joka ei kuivata samalla lailla kun tämä nykyinen"

"en ole oikein ollut ollu tyytyväinen tuohon X-merkin päivävoiteeseen kun kolmen vuoden jälkeen se alkoi tuoksumaan niin epämiellyttävälle, eikä imeytynyt edes kunnolla ihoon"



 WHAAAAAAT???

Kyllä, nämä edelliset kommentit ovat suoraan asiakkaiden suusta. Näitä tulee ihan joka työvuorossa vastaan. On kahdenlaisia kosmetiikan käyttäjiä, niitä jotka eivät todellakaan välitä säilyvyydestä ja niitä jotka ovat epävarmoja tuotteen käytöstä jo kuukauden jälkeen avamisesta. Siksi ajattelin laittaa teille pienen infopläjäyksen kosmetiikan säilyvyysajoista. 

Vanhentuneissa kosmetiikkatuotteissa piilee bakteerivaara, jotka saattaavat aiheuttaa tulehduksia tai muita iho-oireita. Eli parhaat päivänsä nähneiden kosmetiikkatuotteiden turvallisuutta ei pidä vähätellä!





Jokaisen kuluttajan on hyvin helppo ottaa selville tuotteen säilyyvyysaika.

 Jos tuote säilyy valmistamisen jälkeen alle 30 kuukautta, siihen on merkitty parasta ennen -päiväys.

Jos tuote taas säilyy yli 30 kuukautta avaamisensa jälkeen, on purkin kyljessä tai pohjassa ilmoitettu kuukausina (months) tuotteen säilymisaika sen avaamisen jälkeen.



Säilyvyysaika on merkitty kuukausina avattua purkkia kuvaavan symbolin sisään. Esimerkiksi 12M-merkinnän sisältävä tuote säilyy avaamisensa jälkeen vuoden tai 24M-merkinnän sisältävä tuote säilyy kaksi vuotta.

Eihän ole vaikeaa eihän?



 Tässä suuntaa-antavia esimerkkejä:


Meikkivoide säilyy noin kahden vuoden ajan.

Kajaali ja huultenrajauskynät voivat säilyä jopa kolmesta viiteen vuotta. Kynä kannattaa teroittaa jokaisen käytön jälkeen jotta pää pysyy puhtaana.

Ripsiväri ja nestemäinen eyeliner kannattaa uusia viimeistään neljän kuukauden käytön jälkeen. Silmämeikkien vaihtaminen uusiin tarpeeksi usein on tärkeää, sillä liian kauan käytössä olleet tuotteet keräävät pöpöjä ja tuloksena voi olla esim.silmätulehdus.

Vartalovoide säilyy kahdesta kolmeen vuotta. Pumppupulloon pakattu voide säilyy yleensä tuubivoidetta paremmin, sillä pumppupullossa oleva voide ei pääse reagoimaan samalla lailla hapen kanssa kuin tuubissa oleva. Siksi suosin kaikkia voiteita jotka ovat pakattu pumppupulloon.

Kasvovoiteet ja seerumit säilyvät vartalovoidetta huonommin: kuudesta kuukaudesta vuoteen. Ihoa voimakkaasti hoitavissa tuotteissa käytetyt antioksidantit hapettuvat helposti, joka näkyy voiteessa värin ja tuoksun muuttumisena.

Tuoksut/ parfymit säilyvät lasipullosta ja tiiviistä korkista huolimatta tuoreena vain noin kahden vuoden ajan. Tuoksujen säilyvyyttä voi parantaa säilyttämällä niitä viileässä ja pimeässä paikassa. Tämä on epäreilua, koska haluaisin niiden säilyvän ikuisesti!

Shampoot, hoitoaineet ja suihkugeelit säilyvät aika pitkään, jopa noin kolmen vuoden ajan.


Hiusten muotoilutuotteet ovat myös pitkäikäisiä: alkoholipohjaisten tuotteiden koostumus säilyttää tehonsa kolmesta viiteen vuoteen. En kyllä ymmärrä kenellä esim. hiuslakka kestää kolme, saati sitten viisi vuotta?!

Kynsilakka säilyy yhden vuoden. Pilaantuneen koostumuksen huomaa heti.

Ihokarvojen sheivailu ja deodorantit säilyvät molemmat noin kaksi vuotta.

                                                                                                                       (Lähteet:  Real Simple)
Muista nämä

Avaa pakkaus vasta sitten, kun todella aiot käyttää tuotetta, ja sulje se huolellisesti käytön jälkeen.
● Säilytä kosmetiikka kuivassa ja viileässä paikassa, poissa saunasta tai muista lämpimistä paikoista ja suorasta auringonvalosta. Älä laita tuotteita jääkaappiin, jos valmistaja ei niin kehota tekemään.
● Käsittele kosmetiikkaa puhtain käsin tai ottimin. Pese meikkisienet, ottimet ja harjat säännöllisesti, mieluiten sivellin-saippualla. Anna välineiden kuivua kunnolla ennen seuraavaa käyttöä.


Siis jospa jokainen nyt kurkkaisi meikkipussiinsa ja purnukoidensa pohjaan ja tarkastaisi missä mennään :)
Kertokaa tuliko vastaan pöpömörköjä?

3 kommenttia:

  1. oivoi..häpeän puna nousee kasvoille! :/

    VastaaPoista
  2. En edes uskalla kurkata... sinne jäisi varmaan vaan meikkipussin pesulappu pohjalle.

    VastaaPoista
  3. Hahaha, voi teitä :) ei muuta kuin pikku hiljaa uusimaan "kalustoa" :)

    VastaaPoista